maandag 20 september 2010

Suske en Wiske "Hollandse Reeks" 10 - De Tamtamklopper


27e avontuur, uitgegeven in 1953. Jerom doet vanaf het begin mee, prachtig hoe hij weliswaar nog gekleed is in een beestenvel maar al wel in huis een stropdas omheeft, en zelfs buitenshuis jasje en hoedje draagt (en niets meer). Dit album zit stampvol met sterke grappen, het verhaal is goed en we maken kennis met de vader van Lambik!

In 1954 verscheen dit album herschreven in de "Hollandse Reeks", het avontuur (met  mensapen, nijlpaarden, leeuwen en giraffen) speelde zich zogenaamd af in Suriname en Jerom heet Jeroen. Helaas is deze scan van dat herschreven album.

http://uploading.com/files/b335852c/019%20De%20Tamtamklopper%20-%201953.pdf

2 opmerkingen:

  1. Wederom bedankt. Die oude verhalen lezen veel prettiger nu. Ik volg je site bijna dagelijks.rQL.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De huidige Rode Reeks vermeldt bij de oude avonturen "Op verzoek van velen heruitgegeven met de oorspronkelijke tekeningen van vele jaren geleden', vergeet dat maar, de tekeningen zijn helaas vaak veranderd!

    Mooi te zien dat ik niet de enige ben die de oude verhalen graag lees, nu ik ze in de oude oorspronkelijke volgorde herlees merk ik voor het eerst op hoe boeiend de reeks zich ontwikkelde wat personages, tekenstijl, taalgebruik en universum betreft. Willy Vandersteen was een genie.

    BeantwoordenVerwijderen