zaterdag 4 september 2010

Suske en Wiske Blauwe Reeks 1 - De Bronzen Sleutel


Het eerste vierkleurenalbum, ook de originele publicatie in het weekblad Kuifje (en gelijktijdig in het franstalige Tintin) was in vier kleuren.

Tekeningen en verhaal zijn van de hoogste klasse en realistisch, net als in de overige albums van de Blauwe Reeks; ook doen de tante en de pop van Wiske niet mee, evenmin als professor Barabas. Suske en Wiske zijn meer volwassen en ook Lambik is intelligenter.

http://hotfile.com/dl/66907571/357e4e2/Suske_en_Wiske_Blauwe_Reeks_1_-_De_Bronzen_Sleutel.cbr.html

5 opmerkingen:

  1. Jammer dat de aankondigende kaft niet overeenkomt met de daarachterliggende strip : dat is namelijk een scan van een recente heruitgave en niet een scan van de originele strip met ondertussen vergeelde blz. Nostalgie weet je!

    Groetjes,

    rQL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gaat hier om een uitgave van 1994 in de serie Suske en Wiske Klassiek, en een zo exact mogelijke copie van het oorspronkelijke album zoals het in 1952 uitkwam. Misschien is het een troost dat deze heruitgave meer lijkt op het album dat de lezers uit 1952 voor ogen hadden dan een album dat echt uit 1952 is?

    Maar sommige dingen zijn zelfs bij een zo authentiek mogelijke heruitgave niet te reproduceren, zoals het papier, de inkt, en de onregelmatigheden. En mocht ik een scan van een origineel uit 1952 krijgen, of van de nog eerdere uitgave in Kuifje van 1950, dan zal ik die zeker posten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Genoteerd. In ieder geval knap werk. Ik lees graag de kanttekeningen bij je posts.

    Groetjes,

    rQL

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super Bedankt Bill!

    En erg interessant dat je ook aandacht besteed aan de achtergrond van de strip.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de commentaren, daar doe ik het voor!

    BeantwoordenVerwijderen