vrijdag 29 april 2011

Suske en Wiske 199 - De Tamme Tumi


Als voorbereiding voor dit grootse 150e avontuur had Paul Geerts een reis naar Peru gemaakt. Net zoals zijn leermeester Willy Vandersteen kwamen die reizen zijn toch al geniale werk zeker ten goede! Recensie van Willy:

Zoals Paul Geerts wel vaker doet heeft hij ook hier weer een deel van zijn inspiratie gevonden in de oude Vandersteen klassieken en daar is helemaal niets mis mee!
Net zoals in de goede oude tijd (1946-1953) treden de volwassenen Lambik en Sidonia, en de kinderen Suske en Wiske als gezinnetje op, en is die vervelende Jerom "op vakantie".
Prachtig ook hoe goed Paul Geerts zich gedocumenteerd heeft, hoe hij de armoe in Peru aanklaagt maar tegelijk niet slap politiek correct is zoals de latere na hem komende Suske en Wiske auteurs.


Het klassieke Vandersteen album dat hier bedoeld wordt is ongetwijfeld "De Bronzen Sleutel". De Tamme Tumi werd voorgepubliceerd in TV Ekspres van 17 oktober 1983 tot en met 29 oktober 1984. De eerste albumuitgave was in september 1984. Ik geloof dat in dit geval voor het eerst een album al uitkwam voor de voorpublicatie voltooid was. Scan heeft geen achterkaft.

http://uploading.com/files/9fc5d1f2/Suske%2Ben%2BWiske%2B199%2B-%2BDe%2BTamme%2BTumi.cbr/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten