donderdag 4 november 2010

Suske en Wiske 100 - Het Gouden Paard


Het Gouden Paard is het laatste Suske en Wiske-verhaal dat  in Kuifje gepubliceerd werd, en kwam door ruzie over copyright niet meer in de Blauwe Reeks uit. Bovenstaande voorkant is van de eerste volledige uitgave in 1997 in de Suske en Wiske Klassiek reeks.

De eerste (ingekorte) albumuitgave was in 1973 in de Rode Reeks als 100ste album, en daarmee kwam het als eerste Blauwe Reeks verhaal in de gewone serie.

Helaas kon ik alleen die verkorte Rode Reeks versie vinden. Scan van 1982.

httphttp://uploading.com/files/44ccd94e/Suske%20En%20Wiske%20-%20100%20-%20Het%20Gouden%20Paard%20.cbr

Het volgende Suske en Wiske-verhaal dat in Kuifje had moeten verschijnen heette De Sonometer, er werden slechts enige schetsen voltooid.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt Bill, ik beleef de geschiedenis (mijn jeugd) van Suske en Wiske helemaal opnieuw. De toelichtingen geven veel extra inzicht in deze mooie reeks.
    Je hebt helaas dezelfde link van de Rammelende Rally gebruikt. Wil je dat corrigeren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel dank voor het melden van de foute link, is gecorrigeerd!

    En wat het herbeleven van de jeugd betreft, voor mij geldt hetzelfde. De Suske en Wiske verhalen hadden een magie die geen enkel ander stripverhaal had. Misschien omdat Suske en Wiske kinderen waren die tegelijk volwassen waren (ze gingen nooit naar school, bestuurden auto's, gebruikten vuurwapens enzovoort).

    BeantwoordenVerwijderen